Enkader logo hakkında bilinmesi gerekenler

Ay: Tazelenme, tekrar doğma ve arınmayı temsil eder. Psikolojik yetersizlik duvarının yıkılmasını ve sosyolojik unsurların üstesinden gelinmesini,  kendi iç aydınlanmasını tasvir etmek amacıyla kurgulanmıştır.

Kanatlar: Din, dil, ırk, siyasi ve sosyal statü aranmaksızın birleştirici ve bütünleştirici kolektif halin temsili olarak düşünülmüş olup, içinde bulunan renkler;

Mavi: Psikoloji, başa çıkılan sorunları ve yaşamı temsil eder. Kırmızı: Kadın, feminizm gibi duyguları temsil eder. Yeşil: Doğa, barış, pozitif düşünce ve hak paylaşımı, aktarımını temsil eder. Turuncu: Toplumsal, sosyal ve kültürel başarımı temsil eder.

Koza ve Kadın Figürü: Kendi iç dünyasında ve yaşadığı sorunlar karşısında, sergilediği duruş ve hak tabanlı aktarımlar sayesinde kendini keşfeden, kadın olmanın yeterlilik ve gerekliliklerini layığıyla yerine getiren, aktif engelli kadın bireyi temsil etmektedir.

Tekerlekli Sandalye: Bireysel ve toplumsal yetersizlikler üzerine yakıştırılan ön yargıyı temsil etmek üzere kurgulanmıştır. Yaşanılan toplumda engelli ve kadın gibi dezavantajlı gruplara bakılan, düşünülen düşüncelerin ayıbı neticesinde de siyah renk olarak düşünülmüştür.

Kelebekler: Özgürlüğü, mücadele etmeyi toplumun bakış açısını ve ay döneminden, koza ve kelebek haline geçişteki haklı ve onurlu duruşu ve örnek teşkil etmeyi simgeler.

You may also like

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir